Заочно судитимуть колишню українську спортсменку із Криму за пособництво армії РФ

Заочно судитимуть колишню українську спортсменку із Криму за пособництво армії РФ

Укрінформ
Заочно судитимуть колишню українську спортсменку з тимчасово окупованого Криму, яка обвинувачується у пособництві військовим Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої спортсменки за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Обвинувачена – багаторазова чемпіонка Європи та світу із сумо, яка з 2016 року почала виступати у складі збірної РФ, однак зробила перерву в кар’єрі після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях.

Читайте також: Ще п'ятьох колишніх суддів із Криму за держзраду заочно засудили до ув'язнення

Слідство встановило, що для підтримки армії РФ вона організувала та очолила "волонтерський рух" у Криму, проводила збори коштів для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців РФ, які у тому числі вели бойові дії проти України у Бахмуті Донецької області.

З метою впливу на формування інформаційного простору в Криму як публічна особа обвинувачена неодноразово виступала у проросійських медіа, просуваючи пропагандистські наративи.

Читайте також: В Україні заочно судитимуть співачку Чичеріну, яка підтримує війну

Як повідомляв Укрінформ, начальнику "позавідомчої охорони військ Нацгвардії РФ" у тимчасово окупованому Севастополі Аркадію Кучеру оголосили підозру у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-