Політв'язень із хворобою серця Сулейманов вже рік не отримує меддопомоги у в'язниці РФ

Політв'язень із хворобою серця Сулейманов вже рік не отримує меддопомоги у в'язниці РФ

Укрінформ
Кримський політв'язень, незаконно засуджений РФ на 12 років, Амет Сулейманов, який потребує заміни серцевого клапана, майже рік не отримує медичної допомоги у в'язниці.

Про це повідомляє "Крим.Реалії", передає Укрінформ.

"Засуджений РФ на 12 років громадянський журналіст із Криму Амет Сулейманов, який потребує заміни серцевого клапана, майже рік не отримує медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Амет Сулейманов – фігурант третьої бахчисарайської справи «Хізб-ут-Тахрір». У 2020 році російський суд ухвалив призначити Амету запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, адже його хвороба серця входить до переліку захворювань, що перешкоджають утриманню під вартою. У 2021 році суд РФ ухвалив рішення відправити його до колонії суворого режиму терміном на 12 років.

Читайте також: Кримський політв'язень Каракашев вийшов на волю з російської в'язниці

Сулейманова етапували із Криму до «Володимирського централу». У листопаді 2023 року сім'я Сулейманова зібрала для Амета посилку – ліки, шприци, таблетки, яких мало вистачити на два місяці. Але незабаром дружині в'язня, Лілі Люмановій, повернули посилку назад. При цьому препарати в посилці були призначені в першу чергу не для лікування, а для підтримки серця Сулейманова. Відсутність підтримуючої терапії та суворі умови утримання загрожують його життю.

За інформацією представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, понад місяць сім'я Сулейманова не отримує від нього листів. 17 січня мало відбутися судове засідання у його справі, яке було в чергове перенесено через продовження медичної експертизи Сулейманова.

Раніше Укрінформ повідомляв, що негайної медичної допомоги потребує 21 кримський політв'язень, який перебуває у в'язницях Росії та тимчасово окупованого Криму і має хронічні захворювання, інвалідність або є людьми похилого віку. Серед них ім'я Амета Сулейманова.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-