За впровадження «ідеї руського міра» в молодіжну політику Криму підозрюється окупаційна чиновниця

За впровадження «ідеї руського міра» в молодіжну політику Криму підозрюється окупаційна чиновниця

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру окупаційній заступниці голови «Держкомітету молодіжної політики» півострова, яка впроваджувала «ідеї руського міра».

Про це повідомляє прокуратура АР Крим , передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційній заступниці голови Держкомітету молодіжної політики РК. Її дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України), санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, у 2022 році підозрювана за власної ініціативи зайняла окупаційну посаду «заступника голови Державного комітету молодіжної політики Республіки Крим», де працює донині.

Окупаційна чиновниця впроваджує «ідеї руського міра» та пропагандистські наративи під час формування «молодіжної політики» в Криму. Також вона організовує роботу комітету, займається інформаційною діяльністю у відомстві, вирішує кадрові питання тощо, повідомили в прокуратурі.

Читайте також: СБУ оголосила підозру соратниці Аксьонова, яка готує кримських дітей до війни з Україною

До окупації півострова, підозрювана була учасницею програми стажування молоді у Верховній Раді Автономної Республіки Крим, однак у 2014 році почала будувати власну «кар’єру» у незаконно створених окупаційних органах на півострові.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокурори наразі підтримують обвинувачення у 107 кримінальних провадженнях за фактами державної зради щодо кримських «посадовців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-