Царьову повідомили про нову підозру - у фінансуванні Росгвардії в Криму

Царьову повідомили про нову підозру - у фінансуванні Росгвардії в Криму

Укрінформ
Колишньому народному депутату Олегу Царьову повідомили про підозру у фінансуванні Росгвардії.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, колишній член забороненої в Україні «Партії регіонів» у 2014 році виїхав до РФ. На сьогодні він активно співпрацює з військово-політичним керівництвом держави-агресора з метою нанесення шкоди обороноздатності України. Для збору інформації використовує свої знайомства та зв’язки в країні.

Читайте також: Замах на Царьова є спецоперацією СБУ - джерело

«Наразі слідство здобуло докази фінансування підозрюваним збройних формувань окупаційної влади на території АР Крим. Екснардеп мав там нерухомість та низку підприємств. Після анексії півострова зареєстрував їх за російським законодавством та найняв військових Росгвардії для забезпечення охоронних заходів», - повідомили в ОГП.

Зазначається, що встановлено факти грошових переказів за охорону належних йому музею-садиби та санаторію у місті Ялта. Їх переведено на рахунки «федерального державного унітарного підприємства «Охорона» федеральної служби військ національної гвардії РФ».

Як вважає слідство, фактично підозрюваний фінансує окупаційні війська держави-агресора в українському Криму.

Читайте також: ФСБ заявила про затримання «координатора» замаху на Царьова

Екснардепу інкримінують фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Вінницькій області.

Як повідомляв Укрінформ, Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду щодо колишнього народного депутата Олега Царьова, засудженого до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-