Ексзаступницю голови КМДА судитимуть за шахрайство з нерухомістю в Криму

Ексзаступницю голови КМДА судитимуть за шахрайство з нерухомістю в Криму

Укрінформ
Ексзаступниці голови КМДА загрожує до восьми років позбавлення волі за незаконне заволодіння чужими коштами від продажу нерухомості в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

"Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої заступниці голови КМДА. На думку слідства, обвинувачувана незаконно заволоділа чужими коштами від продажу кримської нерухомості в особливо великих розмірах. Дії жінки кваліфіковано як шахрайство, передбачене ч. 4 ст. 190 КК України, їй загрожує до восьми років позбавлення волі", – йдеться в дописі.

Читайте також: Черновецькому оголосили підозру за заклики визнати кордони «л/днр»

Уточнюється, що в 2021 році потерпілий, маючи у власності майно на тимчасово окупованому півострові, вирішив його продати, аби уникнути незаконної "націоналізації". Загальна сума продажу становила 1 млн 927 тис. дол. (53 471 552 грн).

Обвинувачена взяла на себе зобов’язання допомогти потерпілому у переведенні коштів з тимчасово окупованого Криму на материкову Україну.

Зазначається, що потерпілий погодився скористатися її послугами, "оскільки колишня заступниця голови КМДА була досить відомою у колі політичних та бізнесових еліт й мала матеріальні статки".

"Чоловік повністю виконав інструкції обвинуваченої щодо передачі коштів на окупованій території її спільнику. Надалі колишня чиновниця присвоїла собі, шляхом обману, вказані гроші та передавати їх потерпілому відмовилась, в результаті чого спричинила йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах", – додали в прокуратурі.

Читайте також: За держзраду заочно судитимуть «керівника служби виконання покарань» по Криму

Прокуратура не називає імені обвинуваченої, але повідомлення проілюстроване розмитою фотографією колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації часів Леоніда Черновецького Ірени Кільчицької.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру в підтримці дій агресора і виправдовуванні війни проти України так званій "кримській сенаторці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-