У Криму зменшилися запаси у водосховищах

У Криму зменшилися запаси у водосховищах

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму зменшився запас води у водосховищах. Російські гідрологи повідомляють, що це сталося через нібито відсутність опадів на півострові.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Крымский ветер", передає Укрінформ.

"За даними гідрологів, з початком осені в кримських водосховищах зменшилося надходження води: за вересень в них надійшло трохи більш як 2,5 млн кубометрів. При цьому витрачено за місяць – 15,78 млн кубометрів води", – йдеться у повідомленні. Причиною цього, як зазначається, стала відсутність опадів у вересні.

За даними російських гідрологів, найзаповненішими на сьогодні залишаються Ізобільненське водосховище (85% об'єму, або 11,3 млн кубометрів), Загорське (83% об'єму, або 23,2 млн кубометрів) і Сімферопольське (76% об'єму, або 27,4 млн кубометрів). А найменші запаси залишаються у Білогірскому і Тайганському водосховищах: вони заповнені на 32% і 16% від проєктного об'єму.

Читайте також: У Північнокримському каналі майже не залишилося води

Раніше Укрінформ повідомляв, що Білогірське водосховище в тимчасово окупованому Криму до зими може втратити більшу частину корисного об'єму. Це відбувається через те, що росіяни почали посилено скидати воду після спустіння Північнокримського каналу внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-