Окупаційна «влада» заявляє про обстріл двох мостів на межі Херсонщини та Криму

Окупаційна «влада» заявляє про обстріл двох мостів на межі Херсонщини та Криму

Фото, відео
Укрінформ
Російські окупаційні адміністрації заявили про обстріли двох мостів на межі Херсонської області і Криму - Чонгарського та споруди через протоку Тонка, який зʼєднує Генічеськ Херсонської області з Арабатською Стрілкою.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на представників окупаційної «влади», передає Укрінформ.

Зокрема, російський «глава Криму» Сергій Аксьонов заявив про «ракетний удар у районі Чонгарського моста», внаслідок влучання є пошкодження дорожнього полотна.

«Виконувач обовʼязків губернатора» Херсонської області Володимир Сальдо повідомив про обстріл мосту через протоку Тонка. Сальдо стверджує, що загалом було випущено 12 ракет, девʼять із яких, за його словами, були збиті.

Роботу пропускного пункту Чонгар, одного з трьох на межі Криму та Херсонської області, тимчасово припинено. Пропускні пункти Армянськ та Перекоп працюють у штатному режимі.

Чонгарський автомобільний міст використовується загарбниками для доставки боєприпасів і палива з окупованого Криму російському угрупованню на південному сході України.

Читайте також: Частина кампанії: в ISW проаналізували атаку українського дрона на танкер РФ

Як повідомлялося, 22 червня стало відомо про пошкодження внаслідок обстрілу двох мостів - Чонгарського, який з'єднує Крим із материковою Україною, і переправи через озеро Сиваш.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов в інтерв’ю Укрінформу підтвердив, що Сили оборони України завдали ударів по цим об'єктам крилатими ракетами Storm Shadow класу “повітря-земля”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-