Україна ступила на шлях, який приведе до визволення Криму - Годжес

Україна ступила на шлях, який приведе до визволення Криму - Годжес

Укрінформ
Екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес переконаний, що Україна ступила на шлях, який приведе до звільнення Криму від російських загарбників.

Про це він сказав в інтерв’ю «Еспресо», передає Укрінформ.

«Україна ступила на шлях, який приведе до звільнення Криму і вигнання російських військ з України. Тож початок контрнаступу - це важливий для України крок, але основна його фаза ще не розпочалася. На мою думку, ЗСУ продовжують тиснути на російську оборону, шукаючи вразливі місця, збиваючи росіян з пантелику щодо того, де буде основний наступ», - зазначив Годжес.

За його словами, будуть певні втрати: «Наступні кілька днів буде дуже важко, але очікую, що в подальші кілька тижнів ми побачимо набагато більший успіх і прогресивну динаміку руху українських сил».

Відповідаючи на запитання про те, наскільки масштабними будуть бойові дії та наскільки активно Росія підключатиме ресурси, Годжес висловив думку, що Генштаб ЗСУ чинитиме тиск на ворога в кількох різних місцях.

Читайте також: Генерал Годжес: Найкраща гарантія безпеки для України - її членство в НАТО

Екскомандувач військ США в Європі уточнив, що за його субʼєктивною оцінкою, одна з першочергових цілей для українських військ - сполучення між Кримом і Росією.

«Я маю на увазі десь між Маріуполем і Мелітополем, тобто в районі сухопутного моста. Можна припускати, що Україна хотіла б мати змогу заблокувати цю дорогу, щоб почати ізоляцію Криму. Підтягнути туди більше далекобійних систем, аби почати завдавати удари по Севастополю, Саках, Джанкою, щоб Крим став непридатним для російських військ і щоб вони не могли більше там перебувати», - сказав Годжес, зауваживши, що це важлива частина кампанії, яка розпочнеться, ймовірно, в найближчі два місяці.

За його словами, надання Великою Британією систем Storm Shadow є вагомим внеском, завдяки якому Україна уже має можливість уражати віддалені цілі.

У цьому зв’язку Годжес зазначив, що хотів би, щоб адміністрація Байдена прийняла рішення про надання Україні систем ATACMS або безпілотників Grey Eagles чи інших систем дальнього радіуса дії, які б дозволили завдавати ударів ще глибше в тил ворога. На його переконання, до моменту коли це станеться, українські Сили оборони продовжуватимуть спроби ізолювати Крим.

Читайте також: Генерал Годжес закликає знову розглянути надання Україні F-16 та ракет АТАСМS

«Також гадаю, що потужні зусилля буде направлено на забезпечення безпеки атомної електростанції на Запоріжжі, перш ніж Росія зможе спричинити ще одну катастрофу», - додав Годжес.

Як повідомлялося, у День Росії, 12 червня, хакери зламали радіостанції в Калінінграді та Свердловській області РФ – в ефірі пролунали розповіді про визвольну армію, що йде на Крим.

Фото: DELFI / Domantas Pipas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-