У Росії після арешту зникла студентка із Криму, батька якої підозрюють у підриві ЛЕП

У Росії після арешту зникла студентка із Криму, батька якої підозрюють у підриві ЛЕП

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі після відбуття адмінарешту не вийшла зі спецприймальника 20-річна Катерина Кіщак з Криму, батька якої ФСБ підозрює у підриві ЛЕП у Ленінградській області.

Про це повідомило видання «Настоящее время», передає Укрінформ.

Як зазначається, 7 червня дівчина мала вийти зі спецприймальника у Санкт-Петербурзі. Її адвокату, який прибув зустріти підзахисну, поліцейські сказали, що затриманих випустили і вони пішли.

Читайте також: Росіяни перестали бронювати житло на літній відпочинок у Криму

Дівчину арештували 24 травня у Санкт-Петербурзі за звинуваченням у "дрібному хуліганстві".

Це вже другий арешт Катерини Кіщак за останній місяць. Перед цим її затримали 4 травня на адмінпереході, куди вона приїхала з другом, щоб їхати до Тбілісі. Вона написала родичами, що до Санкт-Петербурга її привезли, щоб заарештувати за кримінальною справою батька.

«Батько Катерини – Юрій Кіщак, громадянин Росії та України, якого звинувачують у підготовці диверсії на Калінінській та Ленінградській АЕС на початку травня 2023 року. За версією ФСБ, Кіщак та його двоє посібників встигли підірвати опору ЛЕП Ленінградської АЕС та замінували ще чотири, а також заклали вибухівку під сім опор ЛЕП Калінінської АЕС», - пише НВ.

Читайте також: Російські добровольці анонсували рейд на Крим - звернулися до мешканців півострова по радіо

За інформацією видання, двох підозрюваних у цій справі – українців Олександра Майструка та Едуарда Усатенка – затримали і обвинуватили за статтями про диверсію та незаконне придбання, передачу та зберігання вибухівки.

Юрія Кіщака оголосили в розшук.

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали кримчанку Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони. Стосовно Умерової декілька разів відкривали адміністративні провадження, її утримують у пенітенціарному закладі РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-