Військовому РФ, який під час захоплення села на Київщині викрадав майно, заочно оголосили підозру

Військовому РФ, який під час захоплення села на Київщині викрадав майно, заочно оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру військовому Російської Федерації, який викрадав майно мирних жителів під час захоплення села Катюжанка Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру розвіднику-снайперу військової частини збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у лютому - березні 2022 року в захопленому селі Катюжанка Вишгородського району підозрюваний разом з іншими військовослужбовцями вдерлися до приватного будинку. У ньому вони проживали та базувалися протягом всього часу захоплення населеного пункту.

«Тікаючи з Київщини окупант з корисливих мотивів викрав з будинку мирних мешканців бензопилу та інші інструменти. При цьому він розумів, що награбоване майно не може бути використане у військових цілях», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Допомагав росіянам захоплювати «Артек»: зраднику з Криму оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, у червні військовому армії РФ повідомили про підозру в розстрілі автомобіля родини з дітьми, яка намагалася виїхати з Бучанського району Київської області, де навесні 2022 року велися активні бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-