Череватий назвав кількість втрат, яких Росія зазнала при спробах захопити Бахмут

Череватий назвав кількість втрат, яких Росія зазнала при спробах захопити Бахмут

Єдині новини
Укрінформ
На Бахмутському напрямку за минулу добу українські захисники знищили 107 окупантів, три склади з боєприпасами та низку ворожої техніки. Загальна кількість втрат, які Росія понесла при спробах захопити Бахмут перевищує 20 тисяч.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

"Наносимо потужні удари. 107 окупантів знищили, 126 зазнали поранення, знищили ворожий БМП, 7 гармат, самохідну артустановку "Піон", три польових склади з боєприпасами і 4 військових автомобілі", - сказав Череватий.

Він додав, ворог намагається прикривати свої ротаційні заходи потужним артилерійським вогнем. Так, за словами Череватого, протягом доби на Бахмутському напрямку ворог 452 рази обстріляв позиції ЗСУ різними калібрами ствольної артилерії та РСЗВ , здійснив 6 авіанальотів.

Читайте також: Як «Айдар» знищує росіян в окопах на Бахмутському напрямку

Череватий зауважив, що наразі Бахмут не має стратегічної цінності і те, що російська пропаганда намагається представити як успіх, нівелюється тими втратами, які Росія понесла при намаганнях захопити Бахмут.

"Називаються і 60, і 70 тисяч, 100 тисяч в залежності від летальних і поранених. Є дискусія, але всі сходяться, що більше 20 тис. летальних втрат. Це неймовірні втрати для районного центру, вся їх інформаційна мішура... Ми досягли головного: ми їх виснажили, вибили, ми змусили вагнерівців втекти. І надалі наносимо потужні удари по їх угрупуванню. Ті війська, які заходять замість "Вагнера", не дуже прагнуть туди заходити, тому що знають, що було з їх попередниками", - сказав Череватий.

Читайте також: Загарбники зменшили активність на Бахмутському напрямку – Череватий

Як повідомляв Укрінформ, на Кінбурнській косі окупанти продовжують обстріли акваторії Дніпро-Бузького лиману з тим, щоб не допустити включення Миколаївщини в зернову угоду.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-