Українські школи в ОАЕ провели дитячий конкурс «Країна талантів»

Українські школи в ОАЕ провели дитячий конкурс «Країна талантів»

Фото
Укрінформ
Українська школа в ОАЕ «Софія» (Дубай) ініціювала напередодні Міжнародного дня захисту дітей проведення конкурсу «Країна талантів», до якого також долучилася Українська школа в Абу-Дабі «Дивосвіт».

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні»

Директорка школи «Софія» Наталія Сердюк зазначила, що цим заходом хотіли не тільки підтримати юні українські таланти в ОАЕ, але й приготувати й передати до Дня захисту дітей вітання дітям в Україні

«І ми дуже вдячні всім, хто допоміг нам у цьому: школі Gems World Academy, яка вже не вперше надала нам чудовий просторий концертний зал для заходу, компанії Talent Academy, нашим друзям зі школи «Дивосвіт», усім авторитетним та професійним членам журі, які прийшли підтримати дітей, учителям, батькам та, безумовно, юним учасникам конкурсу, які збагатили наші серця й душі своїми надзвичайними талантами», – подякувала вона.

Ведучими конкурсу були Ольга Бондаренко та актор Elite Party Dubai Євгеній Батюта.

Захід розпочався з державного гімну України у виконанні солістки Ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона калина» Анни Комарь, після чого з вітальним словом до гостей звернулися третій секретар Посольства України в ОАЕ Віталій Федянін та консул з економічних питань Консульства України в Дубаї Сергій Краснощокий.

Оцінювали дитячі таланти конкурсу «Країна талантів» в п’яти номінаціях: вокал, хореографія, малюнок, інструментальне мистецтво та оригінальний жанр.

Визначало переможців авторитетне й незалежне журі: консул з економічних питань Консульства України в Дубаї Сергій Краснощокий, дружина Надзвичайного і Повноважного посла України в ОАЕ Євгенія Ємшенецька, лауреатка міжнародних конкурсів піаністів Ольга Шаповал, лауреатка міжнародних конкурсів арфістів Катерина Олійник, солістка ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона Калина» Анна Комарь, експертка Української жіночої ініціативи в ОАЕ Галина Кітор, тренер студії бальних танців Heart of Dance Dubai, хореограф Артем Філюк, засновниця художньої школи академічного малюнку та живопису Maryna Art у Дубаї Марина Футимська.

Переможцями в номінаціях стали:

  • «Оригінальний жанр»: Анджалі Кумар (І місце), Аріна Власенко (ІІ місце), Олександр Єрема (ІІІ місце), Злата Голуб (ІІІ місце).
  • «Вокал»: Абдалла ель Атаб і Моан аль Джунді (І місце), Майя Волчкова (ІІ місце), Аріна Ярова, Галія аль Балуші (ІІІ місце).
  • «Хореографія»: Вікторія Журавльова та Тімур Ісмаков (І місце), Злата Голуб та Марта Горгота (І місце), Тамара Співаковська (ІІ місце), Аліна та Дмитро Федяніни (ІІІ місце).
  • «Інструментальне мистецтво»: Віталія Хом’якевич (І місце), Аріана Хом’якевич (І місце), Єлисей Міщенко (ІІ місце), Анджей Кумар (ІІІ місце).
  • «Малюнок»: Наталія Коркішко (І місце), Анджей Кумар (І місце), Аліса Ніколенко (І місце), Маріанна Елві (ІІ місце), Анна Фінк (ІІ місце), Ліліанна Елві (ІІІ місце), Марія Анабтаві (ІІІ місце).

Зауважується, що справжньою окрасою заходу стали виступи гостей: володарки рекорду Книги рекордів Гіннеса за найдовший марафон гри на арфі Катерина Олійник, солістки Івано-Франківської обласної філармонії, скрипальки Лілія Хом’якевич з донькою Віталією та солістки ансамблю «Червона калина» Анни Комарь.

Надзвичайно зворушливими були танці дошкільнят «Червона калина» та «Руханка», які підготувала вчителька хореографії Олена Соляна.

Як повідомляв Укрінформ, українські школи в Об'єднаних Арабських Еміратах «Дивосвіт» і «Софія» провели для дітей майстер-класи з писанкарства.

Фото: «Емірати Сьогодні», Українська школа «Софія»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-