Глава СБУ: У Росії за вибух на Кримському мосту арештували понад 20 осіб

Глава СБУ: У Росії за вибух на Кримському мосту арештували понад 20 осіб

Укрінформ
У Росії вже заарештовано понад 20 осіб, яких обвинувачують у співучасті в організації вибуху на Кримському мосту.

Про це голова СБУ Василь Малюк розповів в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром. Спецслужбіст», повідомляє Укрінформ.

«У рашці здійснюється псевдослідство відносно ситуації, яка відбулася із Кримським мостом. Кваліфікують вони там по-своєму як теракт. Ув'язнили більш як 20 своїх співгромадян та інкримінують кожному з них певну співучасть в тому всьому процесі», - сказав Малюк.

За його словами, обговорювати цю ситуацію не варто - «краще за всім цим спостерігати».

«Відповідно до міжнародного законодавства та звичаїв й традицій ведення війни, з урахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми зобов’язані були перерізати ворогу, певні такі заходи, відповідно, здійснювали. Однак деталі назагал не скажу», - додав керівник СБУ.

Читайте також: Окупанти перекрили Кримський міст, над переправою здіймається дим

Як повідомляв Укрінформ, вибух з пожежею на мосту через Керченську протоку стався 8 жовтня 2022 року. Внаслідок цього обвалилися два прольоти автомобільного полотна, зайнялася залізнична частина. Тоді міст закрили для вантажівок.

Російські спецслужби заявили, що організатором теракту на Кримському мосту було Головне управління розвідки Міноборони України та його керівник Кирило Буданов. У ГУР  МОУ у відповідь на це зазначили, що ФСБ та слідчий комітет Росії – фейкові структури, тому їхні заяви коментувати не будуть.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк назвав підрив Керченського мосту проявом конфлікту між ФСБ РФ і приватними військовими компаніями з одного боку та міноборони й генеральним штабом Росії – з другого.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-