ЗСУ ліквідували групу диверсантів у громаді під Харковом

ЗСУ ліквідували групу диверсантів у громаді під Харковом

Укрінформ
Українські захисники знищили диверсантів, які намагалися діяти на території прикордонної Дергачівської громади, що межує з Харковом.

Про це повідомив голова громади В’ячеслав Задоренко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Протягом останніх двох тижнів ворог систематично обстрілював прикордонні населені пункти Дергачівщини з авіації та артилерії. Внаслідок масованого артобстрілу 30 березня пошкоджено декілька приватних будинків у селах Гранів, Ветеринарне, селищі Козача Лопань. Також російські окупанти намагались провести розвідку нашої території за допомогою безпілотників і диверсійних груп. Українські захисники ліквідували диверсантів і завдали потужної відповіді по позиціях ворожих військ», - йдеться в повідомленні.

Попри обстріли, громада планує відбудову. За словами Задоренка, упродовж березня досягнуто попередніх домовленостей із японо-американським фондом «Miyamoto International Ukraine» та підписано меморандум з україно-швейцарською організацією ДЕСПРО, які допомагатимуть з відбудовою житлового сектору. «Відповідні процеси вже запущено», - зауважив голова громади.

Читайте також: Сили оборони знищили на Бахмутському напрямку 162 загарбників - Череватий

Дергачівський РЕМ продовжує відновлювати електромережі у Слатиному та Руській Лозовій. У селищі Слатине до світла підключено більше 3700 абонентів з 4300 (86%), у селі Руська Лозова – 600 абонентів з 2900 (20%). У населених пунктах Прудянського, Токарівського, Проходівського округів через замінування територій та обмежені спроможності саперів ДСНС про відновлення комунікацій говорити зарано, зазначив Задоренко.

Як повідомлялося, населені пункти Дергачівської громади були звільнені в ході контрнаступу ЗСУ у вересні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-