Буча вистояла й оживає - Шмигаль

Буча вистояла й оживає - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кадри зі звільненої рік тому Бучі шокували весь світ, а зараз місто продовжує відновлюватись і оживати.

Як передає Укрінформ, про Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

Він нагадав, що рік тому біль, скорбота і ненависть охопили кожного українця, коли побачили, що лишив по собі ворог, коли побачили вулиці з розстріляними людьми, коли із братських могил ексгумували сотні невинно вбитих мирних жителів.

"Попри все, Буча вистояла. Завдяки нашим оборонцям. Завдяки небайдужим. Уже зараз бачимо, як місто оживає. Як поступово відновлюють будинки, інфраструктуру", - додав глава уряду.

Він зауважив, що сьогодні відвідав Бучу разом Президентом України Володимиром Зеленським, головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком й міжнародними партнерами, щоб вшанувати пам’ять невинних людей, чиє життя забрав російський агресор і щоб нагадати світові про російський терор і важливість покарання за нього.

"Жахливі злочини та звірства. І ті, хто стоїть за ними, обов’язково понесе покарання. Справедливість буде невідворотною. Як і наша перемога, перші кроки до якої зроблені тут. У Бучі", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Прем’єр Словенії на пам’ятних заходах у Бучі: «Сьогодні всі ми – українці»

Глава уряду висловив вдячність силам оборони України та всім, хто наближає перемогу.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 31 березня, в Бучі відбулися заходи з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників.

Буча пережила 33 дні окупації. Сили оборони звільнили місто від російських загарбників 31 березня 2022 року. На території Бучанського району правоохоронці зафіксували понад 9 тисяч воєнних злочинів. Понад 1 400 цивільних осіб було убито, з яких 637 саме у місті Буча. Серед загиблих 37 дітей. Також зруйновано понад 3800 будинків.

Читайте також: Зеленський і лідери чотирьох країн вшанували пам’ять жителів Бучі, вбитих росіянами

За скоєні у Бучанському районі воєнні злочини повідомлено про підозру 97 особам. Стосовно 35 осіб обвинувальні акти направлені до суду. Двоє осіб отримали вироки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-