Лідери ЄС «взяли до уваги» ордер МКС на арешт путіна за злочини в Україні

Лідери ЄС «взяли до уваги» ордер МКС на арешт путіна за злочини в Україні

Укрінформ
Лідери ЄС, які зустрілися сьогодні у Брюсселі у форматі Європейської ради заявили, що «взяли до уваги» рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордера на арешт президента рф путіна за злочини в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в резолюції, оприлюдненій на сайті Європейської ради.

«росія має негайно забезпечити повернення українців, які були насильницькі перевезені або депортовані до росії, особливо дітей. У цьому контексті Європейська рада взяла до уваги ордер, виданий Міжнародним кримінальним судом, на арешт президента рф та уповноваженої з прав дитини за воєнний злочин беззаконної депортації та перевезення українських дітей з окупованих територій України в росію», - зазначається у резолюції.

Як окремо наголосили глави держав та урядів ЄС, під час війни має поважатися міжнародне гуманітарне законодавство, зокрема правила поводження з військовополоненими. Європейська рада також рішуче засудила сексуальне і гендерне насильство під час війни.

Читайте також: Лідери ЄС підтвердили підтримку Хартії ООН та закликали росію вивести війська з України

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі продовжується саміт ЄС, першим питанням якого був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн у режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-