У Франції відбулися сутички учасників страйку з поліцією

У Франції відбулися сутички учасників страйку з поліцією

Фото
Укрінформ
У низці міст Франції сьогодні відбулися великі протести. У столиці поліцейські зазнали нападу протестувальників і застосували сльозогінний газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Одні з найбільших демонстрацій відбулися на півдні країни, у містах Марсель, Ніцца та Тулон.

У паризькій поліції повідомили, що під час демонстрації у столиці, поліцейські зазнали нападу протестувальників і що напад було відбито за допомогою сльозогінного газу.

У Ліоні сотні залізничників, студентів та інших демонстрантів вийшли на залізничні колії, зриваючи рух поїздів.

У Ренні поліція застосувала водомети та сльозогінний газ, коли деякі протестувальники у масках почали зводити барикади. У місті Лорьян нападу зазнали поліцейська дільниця та будівля місцевої префектури.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що напади демонстрантів неприйнятні і не можуть залишатися безкарними.

Читайте також: У Франції заарештували десятки людей на протестах після схвалення пенсійної реформи

Як повідомлялося, впливові французькі профспілки оголосили загальнонаціональний страйк з вимогою скасувати суперечливу реформу пенсійного віку, проведену урядом без голосування через парламент минулого тижня.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у середу, що вкрай непопулярна нова пенсійна реформа необхідна країні й набуде чинності до кінця року.

У понеділок парламент Франції провалив дві спроби висловлення вотуму недовіри уряду, відкривши шлях для реалізації його вкрай непопулярної пенсійної реформи та викликавши нові протести у Парижі.

Опозиція має намір звернутися до Конституційної ради Франції – найвищого конституційного органу країни, – щоб заблокувати закон частково або повністю. Рада впродовж місяця має розглянути всі заперечення проти закону.

Пропонована французька реформа передбачає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. Франція, маючи один з найнижчих показників пенсійного віку серед промислово розвинених країн, витрачає на пенсії більше, ніж більшість інших держав – майже 14% ВВП.

Фото: EPA, Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-