У Франції заарештували десятки людей на протестах після схвалення пенсійної реформи

У Франції заарештували десятки людей на протестах після схвалення пенсійної реформи

Укрінформ
Десятки людей були заарештовані у містах по всій Франції після протестів, які спалахнули через кілька годин після того, як парламент країни провалив у понеділок дві спроби висловлення вотуму недовіри уряду президента Еммануеля Макрона через дуже непопулярну пенсійну реформу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У центрі Парижа мітингувальники підпалили купи сміття, що утворилися на вулицях за кілька днів через мітинги. Поліцейські намагалися розігнати демонстрантів, застосовуючи палиці та сльозогінний газ у кількох містах.

За даними видання Le Figaro з посиланням на джерело в поліції, правоохоронці затримали в Парижі 240 осіб. Однак офіційна кількість затриманих не уточнюється.

Очікується, що у середу, 22 березня, президент Макрон виступить перед нацією.

Тим часом профспілки вже анонсували на четвер, 23 березня, загальнонаціональний страйк.

Читайте також: Популярність Макрона у Франції впала до найнижчого рівня за останні чотири роки

Як повідомляв Укрінформ, парламент Франції провалив у понеділок дві спроби висловлення вотуму недовіри уряду президента Еммануеля Макрона, відкривши шлях для реалізації його вкрай непопулярної пенсійної реформи та викликавши нові протести в Парижі.

Опозиція має намір звернутися до Конституційної ради Франції – найвищого конституційного органу країни, – щоб заблокувати закон частково або повністю. Рада впродовж місяця має розглянути всі заперечення проти закону.

Пропонована французька реформа передбачає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. Франція, маючи один з найнижчих показників пенсійного віку серед промислово розвинених країн, витрачає на пенсії більше, ніж більшість інших держав – майже 14% ВВП.

Фото: EFA-EPE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-