На Донеччині у «Гвардію наступу» зарахували 30% бійців від запланованої кількості – Кириленко

На Донеччині у «Гвардію наступу» зарахували 30% бійців від запланованої кількості – Кириленко

Укрінформ
На Донеччині у штурмові бригади «Гвардію наступу» зараховано вже 30% бійців від запланованої кількості на область, цей процес триває і певним чином буде пришвидшений.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в пресцентрі Укрінформу, відповідаючи на питання, на якій стадії знаходиться наразі процес набору бійців до «Гвардії наступу» на Донеччині, бо у кожному регіоні запланована їх певна кількість.

«На Донеччині також доведена певна кількість, я не можу зараз цифри казати, але робота продовжується. Є виконання близько 30% наразі. Воно певним чином буде пришвидшено», - сказав очільник області.

Він зазначив, що відносно Донеччини в цьому питанні треба також розуміти особливості регіону і мінімальної кількості людей, які не просто проходять процес загальної мобілізації, а які повинні бути більш мотивовані.

Читайте також: До бригад «Гвардії наступу» планують набрати кілька десятків тисяч добровольців

«Тому Донеччина не є точно виключенням, продовжуємо роботу і на цьому напрямку по «Гвардії наступу». Організовані і доведені відповідними джерелами ті міста, де відбуваються оформлення документів і першочергове спілкування з потенційними кандидатами до сформованих бригад «Гвардії наступу». І ця робота налагоджена спільно зі всіма учасниками цього процесу. Він триває», - підкреслив Кириленко.

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ оголосили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії. Штурмові бригади мають стати у стрій 1 квітня.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко 11 березня в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив, що із лютого цього року 28 тисяч добровольців подали заявки для участі в «Гвардії наступу» і на сьогодні практично всі підрозділи вже сформовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-