Прокуратура відкрила справу в зв'язку із черговою хвилею незаконних затримань у Криму

Прокуратура відкрила справу в зв'язку із черговою хвилею незаконних затримань у Криму

Укрінформ
Прокуратура АРК та м. Севастополь розпочала кримінальне провадження у зв’язку із черговою хвилею масових незаконних обшуків та затримань стосовно кримських татар у тимчасово окупованому Криму. 

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України) у зв’язку з незаконними обшуками та затриманнями  представників корінного кримськотатарського народу», - йдеться в повідомленні. 

У прокуратурі зауважили, що окупанти систематично та масово переслідують кримчан, прикриваючись власним «антитерористичним» законодавством. 

«Однак кожному протиправному факту буде надана відповідна правова оцінка в межах кримінальних проваджень прокуратури АР Крим та м. Севастополя», - додали у прокуратурі.

Читайте також: У Зеленського засудили незаконні затримання українських громадян у Криму

Як повідомлялося, 24 січня російські спецслужби прийшли з масовими обшуками в будинки кримських татар у Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму. Затримали шістьох чоловіків. Підконтрольний росії Київський районний «суд» м. Сімферополь заарештував їх до 24 березня, висунувши підозри у «тероризмі» та «зв'язках з Україною». Водночас під будівлею «суду» силовики затримали ще 34 кримських татар, які прийшли на ці «слухання». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-