У Криму громадянського журналіста Сулейманова окупанти хочуть кинути до в’язниці попри хворобу

У Криму громадянського журналіста Сулейманова окупанти хочуть кинути до в’язниці попри хворобу

Укрінформ
Громадянського журналіста Амета Сулейманова окупанти хочуть кинути до в’язниці попри захворювання серця, що перешкоджає утриманню під вартою.

Про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента в АРК, передає Укрінформ.

“Кримського політв’язня та громадянського журналіста Амета Сулейманова, якого у 2021 році південний окружний військовий суд рф незаконно засудив до 12 років ув’язнення за сфальсифікованою справою Хізб ут-Тахрір, хочуть запроторити до в’язниці. Раніше його три роки утримували під домашнім арештом через захворювання серця”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Амет Сулейманов стоїть у черзі на трансплантацію клапана серця. Він страждає від артеріальної та мітральної недостатності. Це захворювання включене до урядового переліку таких, що перешкоджають утриманню під вартою. За словами його дружини Лілі Люманової, в’язниця для Амета дорівнює смерті, адже там він точно не отримуватиме необхідну медичну допомогу.

“Але окупанти продовжують знущатися з громадян України. Сьогодні мав відбутися розгляд апеляції у російському суді в Ростові-на-Дону, однак засідання перенесли на 1 лютого”, - зауважили у представництві.

Читайте також: Кримськотатарських активістів у росії засудили до тюрми - від 15 до 19 років

Як повідомлялося, 29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК рф (участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією ФСБ рф, до ісламської організації “Хізб ут-Тахрір”.

Затримали Сулейманова у березні 2021 року під час масових обшуків у будинках кримських татар у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-