Викраденого на Херсонщині голову спілки ветеранів АТО незаконно утримують у сімферопольському СІЗО

Викраденого на Херсонщині голову спілки ветеранів АТО незаконно утримують у сімферопольському СІЗО

Укрінформ
У сімферопольському СІЗО російські загарбники утримують викраденого в березні на Херсонщині голову спілки ветеранів АТО, співробітника Олешківської райдержадміністрації Олександра Зарівного.

Як передає Укрінформ, про це повідомила "Кримська правозахисна група".

«Начальника відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації та голову ГО спілки ветеранів АТО Олександра Зарівного, викраденого з Херсонщини, тримають у СІЗО №2 Сімферополя та звинуватили у шпигунстві (стаття 276 кк рф, позбавлення волі на строк від десяти до двадцяти років)». – йдеться в повідомленні.

Правозахисники додали, що Зарівному призначили адвоката Олександра Полянського, який раніше був адвокатом Азіза Ахтемова.

Читайте також: У Феодосії затримали жінок, які написали на автомобілі «Слава ЗСУ»

Як зазначав раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, цей адвокат «був залучений до беззаконня, що здійснювали кати фсб щодо Асана та Азіза Ахметових».

Як повідомлялося, Зарівного викрали 17 березня. Загарбники вдерлися до його будинку в Олешках, погрожували зброєю дружині та доньці, відвезли чоловіка в кайданках у невідомому напрямку.

Його син повідомляв, що близько чотирьох тижнів Зарівного утримували у херсонському ізоляторі тимчасового тримання, який захопили російські військові. Після цього його перевезли у Сімферополь.

Фото: investigator.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-