Окупанти відновили рух автомобільною частиною Керченського мосту – ЗМІ

Окупанти відновили рух автомобільною частиною Керченського мосту – ЗМІ

Укрінформ
Загарбники відновили рух пошкодженою внаслідок вибуху автомобільною частиною мосту через Керченську протоку.

Як передає Укрінформ, про це повідомило інтернет-видання «Крим.Реалії».

«Рух на пошкодженій після вибуху 8 жовтня автомобільній частині Керченського (Кримського) мосту знову відновлено», - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, 8 жовтня на мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований Крим, зафіксували вибух і пожежу. На залізничній частині мосту згорів вантажний поїзд, на автомобільній - обвалилася частина дорожнього полотна.

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Віцепрем'єр росії Марат Хуснуллін заявив про відкриття автомобільного руху по правій, відремонтованій стороні Кримського мосту, при цьому ремонту підлягає ліва частина автодороги, повідомляє в ТГ-каналі російське держінформагентство.

Уточнюється, що демонтаж та заміну пошкоджених прогонів правої частини розпочали в середині жовтня – рух автомобілів на цей час здійснювався по лівій частині. При цьому Хуснуллін заявив, що чотири прогони лівої сторони теж зазнали пошкоджень і мають бути замінені.

Крім того, за його словами, протягом 6-7 місяців планується відновлення пошкодженої другої колії на залізничній частині мосту.

Читайте також: Вибух на Керченському мосту: «суд» залишив під вартою п'ятьох фігурантів справи

Так званий «Кримський міст» — незаконно побудований транспортний перехід, що з’єднує тимчасово окупований Кримський півострів із росією через Керченську протоку. Окупанти з 24 лютого 2022 року саме через нього переправляли військові ешелони, техніку та боєприпаси.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-