Протест проти загарбників у Криму має жіноче обличчя – Ташева

Протест проти загарбників у Криму має жіноче обличчя – Ташева

Укрінформ
Протестний рух проти російських загарбників у тимчасово окупованому Криму має жіноче обличчя.

Таку думку в ході панельної дискусії IV щорічної онлайн-конференції “Жіноче лідерство в умовах війни”, організованої Professional Government Association of Ukraine висловила Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає Укрінформ.

“Для мене з самого початку війни в пріоритеті завжди були люди. У Представництві ми також першочергово опікуємося запитами наших громадян із тимчасово окупованого Криму та тих, хто вимушено виїхали з півострова, консультуємо та допомагаємо повернутися на підконтрольну територію України, робимо для них інформаційні довідки, рекомендації та багато всього іншого. (...) І таких імен, включно з адвокатесами наших політв’язнів, я можу назвати багато. Протест окупації в Криму має жіноче обличчя”, - сказала Ташева.

Читайте також: російський суд залишив без змін вирок українському журналісту Штиблікову - 19,5 року

Постійна Представниця згадала жінок, які чинять спротив окупантам у Криму — Ірину Данилович, Галину Довгополу, Валерію Гольденберг та інших.

Дискусійна панель була присвячена жінкам, які наближають перемогу України. Учасниці розповіли свої особисті історії: як вони стали лідерками, як на це вплинула розпочата росією війна проти України, а також як саме лідерки та їхні команди працюють задля перемоги.

На питання про те, в яких сферах жіноче лідерство варто посилити, Ташева зауважила, що у кожній сфері є свої професіоналки та професіонали, тож мова більше не про збільшення кількості лідерок у певних сферах, а про видимість, бо часто жінок просто не бачать за маскулятивами та абревіатурами: “На всіх офіційних документах я досі Постійний Представник, а не Постійна Представниця, мене нечасто представляють саме так. Хоча, наприклад у Представництві працюють 23 жінки, і 9 із них займають керівні посади. Тисячі жінок входять до складу парламентів, наприклад на парламентському саміті Кримської платформи 21 іноземну делегацію очолювали жінки”.

Читайте також: Кримський журналіст Темер'янов проходить примусову судекспертизу в психлікарні

Ташева звернулася до жінок, які теж хочуть стати лідерками або вважають, що роблять недостатньо, і закликала їх турбуватися про себе, не забувати відпочивати, оскільки ця війна не спринт, а марафон. Тож роботи задля перемоги та після неї буде дуже багато.

Як повідомляв Укрінформ, в тимчасово окупованому Сімферополі рух опору російським загарбникам поширив нові листівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-