У школі під Сімферополем звільнили вчителя за проукраїнську позицію після доносу батьків

У школі під Сімферополем звільнили вчителя за проукраїнську позицію після доносу батьків

Укрінформ
Мати учениці школи с. Укромне Сімферопольського району написала донос на класного керівника Асанова, повідомивши, що він висловлювався проти мобілізації та казав, що росія напала на мирну Україну. Після цього вчителя звільнили.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

“В окупованому Криму чергова розправа над вчителем, який не втратив своєї совісті та честі”, - написав Чубаров.

За його словами, у доносі матері учениці 7-А класу, яку вона написала директору Укромнівської школи, йдеться, що їхній класний керівник Саїд Асанов під час класної години, присвяченій “референдуму”, казав, що не підтримує політичний курс рф, є противником мобілізації та вважає, що росія напала на мирну державу та справедливо терпить поразку. Жінка також написала, що вчитель висловлював підтримку українській владі та Україні. Це викликало сварки серед дітей та їхніх батьків.

Мати учениці вважає, що “такі дії вчителя Асанова дискредитують армію рф та ображають патріотичні почуття учнів та їхніх батьків”.

“Весь процес розправи над вчителем Асановим від надходження доносу до наказу про звільнення за статтею зайняв декілька годин”, - повідомив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму звільнили викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова, який увімкнув у стінах навчального закладу українську пісню «Байрактар».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-