Переселенцям з Криму спростять оформлення українських пенсій

Переселенцям з Криму спростять оформлення українських пенсій

Укрінформ
Переселенцям з окупованої Автономної Республіки Крим та Севастополя спростять оформлення українських пенсій.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що для вирішення проблеми стосовно оформлення українських пенсій внутрішньо переміщеним особам з Криму Міністерство соціальної політики напрацювало зміни до відповідних актів уряду. Зокрема, скасування підтвердження уповноваженого органу російської федерації про те, що особі не призначалась пенсія на території АР Крим та Севастополя.

Крім того, громадські організації проведуть спеціальний аналіз щодо доречності надання низки інших документів, які передбачені Порядком виплати пенсій та нададуть відповідні рекомендації.

Звернення, які надходять на гарячі лінії Мінреінтеграції та громадських організацій “Крим СОС” та “Донбас СОС”, поки опрацьовуються, будуть передаватися до Мінсоцполітики й вирішуватимуться в індивідуальному порядку.

Мінреінтеграції при виникненні питань рекомендує внутрішньо переміщеним особам звертатись за телефонами: “Донбас СОС” - 0800 309 110 (безкоштовно з усіх українських операторів) та 093 500 69 18 (Viber), “Крим СОС” - +38 096 224 01 23 (дзвінки на телефон та месенджери Viber, WhatsApp, Signal, Telegram) +38 063 077 16 19 (тільки месенджери Viber, WhatsApp, Signal, Telegram) за тарифами операторів.

Читайте також: На Харківщині поновлюють роботу сервісні центри Пенсійного фонду

Також можна звернутись до Мінреінтеграції: 1548 (гаряча лінія з кризових питань), +38 066 813 62 39 - гаряча лінія уповноваженого з питань ВПО).

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 вересня на пенсійні виплати направлено 22,6 млрд грн. 100% профінансованих сум вже зараховані на рахунки пенсіонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-