Окупанти посилили «патріотичне виховання» у кримських школах

Окупанти посилили «патріотичне виховання» у кримських школах

Укрінформ
У школах тимчасово окупованого Криму запровадили низку пропагандистських заходів, що справляють на дітей мілітарний та антиукраїнський вплив.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента України в АРК.

"Окупаційні адміністрації Криму утнули чергову пропагандистську витівку – посилили для школярів програму так званого “патріотіческого воспітанія” та початкову військову підготовку, а також ввели класні години “уроки про важливе”, де розповідають чому рф напала на Україну та називають “подвігамі” злочини російських військовослужбовців", - зазначили у відомстві.

Так, для учнів проводять класні години на теми “Герої спецоперації”, “Друзі та вороги рф”, “Є така професія – вітчизну захищати! Переваги контрактної служби в зс рф” тощо.

У школах Сімферополя навчальний тиждень починають із підняття прапора рф, виконання гімну росії, вступного слова представників окупаційних адміністрацій.

Також для всіх школярів ввели щотижневі класні години “Розмови про важливе”, під час яких дітям розповідатимуть про цілі так званої “спецоперації”.

Читайте також: У Маріуполі загарбники зганяють дітей у «путлерюгенд»

Як зазначається, для таких заходів навіть створили окремий сайт і розробили методику уроків. У матеріалах міносвіти росії вторгнення в нашу державу подається нібито як "допомога російському населенню України", а дії російських військових – як приклади подвигів і військової звитяги.

"Дітей готують до нормалізації терористичних актів рф на території материкової України. А майбутніх випускників – до безпосередньої участі в цій кривавій війні на боці держави-агресорки", - пояснили у відомстві.

У Представництві Президента в АРК звертаються до громадян Криму, аби вони вимагали для своїх дітей дозволу не відвідувати ці пропагандистські заняття: "Ви маєте на це право, адже подібні “класні години” не є обов’язковими предметами шкільної програми. Таким чином, ваші діти уникнуть безпосереднього мілітарного впливу та антиукраїнської пропаганди, яка просякнута мовою ворожнечі до України та її народу".

Читайте також: Деокупація Криму не буде завтра, але до неї треба готуватися - Ташева

Це далеко не єдині злочини окупаційних адміністрацій проти українських дітей в окупованому Криму. Приміром, раніше була створена так звана “юнармія”, куди дітей закликають вступати з 8 років. Нещодавно підконтрольні росії керівники почали відкривати у кримських школах меморіальні дошки військовим рф, загиблим на війні проти України. Окрім того, кримські школи планують називати на честь “героїв спецоперації” - російських воєнних злочинців.

Як повідомляв Укрінформ, серед кримчан зростає спротив окупантам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-