Україна готова замістити потужності «Північних потоків» та надати ЄС свої сховища газу

Україна готова замістити потужності «Північних потоків» та надати ЄС свої сховища газу

Укрінформ
Україна готова допомогти європейським партнерам у заміщенні потужностей газогонів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", а також надати свої сховища газу для зберігання блакитного палива.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

За словами міністра, Україна попереджала партнерів, що що росія намагатиметься втриматись на європейському ринку за будь-яку ціну - зокрема, за рахунок нових спроб запустити "Північний потік-2". Галущенко наголосив, що європейці "мають серйозно подумати про майбутнє власних дітей, якщо доля українських дітей, яких росіяни вбивають «газовою зброєю» - недостатній аргумент".

Міністр подякував міністерці енергетики США Дженніфер Ґренголм за висловлену впевненість у налаштованості Європи не повторювати помилок із використанням російських газогонів.

Читайте також: Посол ФРН упевнена, що німці зможуть пережити зиму без російського газу

"І Україна готова допомогти в цьому, надавши свої газові сховища для зберігання європейського газу, а також замістивши своїм газопроводом потужності "Північних потоків", - написав Галущенко.

Читайте також: росія втрачає енергетичний вплив на європейський ринок - Галущенко

Крім того, він зауважив, що майбутнє України і світу - у "зеленій" енергетиці. Так, за результатами липня, частка «зеленої» енергії в українському енергоміксі складала 81% від виробництва.

Як повідомлялося, федеральний уряд ФРН не вважає за потрібне запускати в експлуатацію газогін Nord Stream 2.

Віцепрезидент німецького Бундестагу, один із керівників Вільної демократичної партії Вольфганг Кубікі заявив у інтерв’ю, що вважає за потрібне ввести в експлуатацію газогін Nord Stream 2, щоб заповнити газосховища ФРН перед зимовим періодом.

Читайте також: Кулеба порівняв ідею «ненадовго» запустити Nord stream-2 з наркозалежністю

Газогін «Північний потік-2» було добудовано попри санкції на початку осені минулого року. Сертифікація його була зупинена 22 лютого після рішення москви визнати так звані «л/днр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-