Загарбники викрали подружжя у Новоолексіївці - Чубаров

Загарбники викрали подружжя у Новоолексіївці - Чубаров

Укрінформ
На Херсонщині у селищі Новоолексіївка російські загарбники викрали подружжя Мамеда Мусаєва і Тетяну Базирову та помістили їх у сумнозвісне профтехучилище № 17 у Генічеську, де влаштовані камери для тортур.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Сьогодні зранку у селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області відбуваються вторгнення та обшуки російськими спецслужбами в будинках місцевих жителів-кримських татар… Стало відомо, що російські окупанти після обшуку в будинку жителя Новоолексіївки насильно повели з собою подружжя - Мамеда Мусаєва і Тетяну Базирову», - написав Чубаров.

За даними очевидців, Мамеда Мусаєва та його дружину Тетяну Базирову помістили у вже сумнозвісне профтехучилище № 17 міста Генічеська, де російські загарбники влаштували камери для тортур та утримання заручників, зазначив Чубаров.

Він закликав Офіс генпрокурора спільно з іншими правоохоронними органами України та спецслужбами України разом із порушенням кримінальних справ за фактами злочинів, що вчиняють росіяни на території Херсонської області, «особливу увагу приділити "профтехучилищу № 17" Генічеська, яке стало місцем скоєння масових катувань громадян України».

Читайте також: Українці і кримські татари в срср були внутрішніми ворогами, для рф стали зовнішніми - Чубаров

За словами Чубарова, вже очевидно, що російські карателі влаштували на захопленій ними території Херсонської області спеціальне місце для катування громадян України, аналогічне в'язниці «Ізоляція» на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у селі Щасливцеве Генічеського району російські загарбники 3 травня затримали двох братів Едема і Рефата Асанових.

На Херсонщині загарбники викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-