Ресурс “Архіви Криму” поповнили новими оцифрованими документами

Ресурс “Архіви Криму” поповнили новими оцифрованими документами

Укрінформ
До розділу “Архіви Криму” офіційного вебпорталу Державної архівної служби додано нові цифрові копії документів понад 2 тис. справ із фондів Автономної Республіки Крим.

Як передає Укрінформ, про це інформує Державна архівна служба України у Фейсбуці.

“До розділу «Архіви Криму» офіційного вебпорталу Укрдержархіву додано нові цифрові копії документів 2 190 справ (127 496 файлів) із фондів Державного архіву в Автономній Республіці Крим”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що тепер загальний обсяг інформації, розміщеної на означеному інформаційному ресурсі, складає 6 625 справ (2 справи – Державного архіву м. Севастополя і 6 623 справи – Державного архіву в Автономній Республіці Крим), що представлені 365 940 файлами, загальним розміром 388 ГБ.

Читайте також: У знищеному архіві СБУ в Чернігові зберігалося майже 13 тисяч справ репресованих

“Завдяки електронному ресурсу “Архіви Криму” Державна архівна служба України хоча б частково поновила доступ до тимчасово втрачених архівних документів, що зберігаються у фондах Держархівів в АР Крим та м. Севастополь, а відвідувачі вебпорталу Укрдержархіву отримали можливість дослідити власний родовід та дізнатися про долю своїх родичів, репресованих за часів комуністичного тоталітарного режиму в Криму”, - наголосили в Держархіві.

Зазначені цифрові копії документів доступні за посиланням.

Як повідомлялося, у липні 2021 року голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов представив онлайн доступ до архівних документів Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Цифрові копії документів генеалогічного характеру Держархіву в АР Крим Укрдержархів отримав у травні 2021 року від корпорації FamilySearch International (США) у межах співробітництва з корпорацією.

Для зручного користування Центральний державний електронний архів України у серпні 2022 року удосконалий електронний ресурс “Архіви Криму”.

Читайте також: Угоди про співпрацю України та рф в архівній галузі втратили чинність

Від 10 грудня 2022 року на електронному ресурсі стали доступними архівні документи репресивних органів та жертв комуністичного тоталітарного режиму в Криму, що зберігаються в Галузевому державному архіві Служби безпеки України, який долучився до проєкту, ініційованому очільником Держархівслужби України.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-