Загарбники планують збудувати парк на території старовинного цвинтаря в Бахчисараї

Загарбники планують збудувати парк на території старовинного цвинтаря в Бахчисараї

Укрінформ
У кримському місті Бахчисарай російські загарбники планують збудувати парк на території старовинного мусульманського цвинтаря.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

"Нехтуючи звичаями, традиціями, культурою корінного народу Криму - кримських татар, на території старовинного мусульманського цвинтаря в Бахчисараї агресор планує створити зону відпочинку", - зазначила вона.

За даними Денісової, будівельна техніка заїхала на територію старовинного кладовища Саускан, яке також називається Ханським, ще в лютому.

Кримські татари продовжують боротися за свої цінності, пишуть листи до окупаційної влади з вимогами припинити будівництво, але все марно.

Громадяни України вимагають терміново зупинити земляні роботи зі створення парку й використання цвинтаря як зони розваг, що суперечить релігії та традиціям кримських татар.

Денісова наголосила, що російські загарбники порушують статті 4 та 5 Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту, згідно з якими окупаційна влада зобов’язана поважати та забезпечити охорону і збереження культурних цінностей на окупованій території.

Читайте також: фсб готувала сюжет про «евакуацію» в’єтнамців з Херсона до Криму – перехоплення СБУ

Омбудсман закликає Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення російської федерації в Україну врахувати ці факти порушення прав.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Національна комісія України у справах ЮНЕСКО рішуче засудила дії російської окупаційної адміністрації в українському Криму, яка під виглядом "заходів з охорони культурної спадщини" проводить незаконні будівельні роботи на пам'ятці "Бахчисарайський палац кримських ханів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-