Вихователів у кримських дитсадках змушують агітувати за

Вихователів у кримських дитсадках змушують агітувати за "спецоперацію в Україні" - Денісова

Укрінформ
Вихователей у дитсадках в тимчасово окупованому Криму змушують агітувати за "спецоперацію в Україні" та доносити на "неблагонадійних" батьків вихованців.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

"Вихователів на тимчасово окупованому півострові змушують проводити з дітьми роз’яснювальне навчання про "спецоперацію" в Україні. У ігровій формі нав’язують ідеологію боротьби з "націоналістами" та "нацистами" на прикладі України. Тим самим намагаються стерти в свідомості дітей українську ідентичність", - заявила Денісова.

За її словами, у дитсадках діти змушені малювати плакати з "рашистською символікою "Z".

"Також за наказом керівництва закладів освіти вихователі зобов’язані дізнаватися у дітей про ставлення їхних батьків до "спецоперації" в Україні. При виявленні "неблагонадійних" батьків інформація подається до окупаційних каральних органів", - повідомила Денісова.

Вона підкреслила, що такі дії загарбників порушують положення IV Женевської конвенції та Конвенції ООН про права дитини.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав дітей України.

Читайте також: росія втягує у війну підлітків з тимчасово окупованих територій — Денісова

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Денісової, у тимчасово захоплених районах півдня України російські загарбники насаджують вивчення російської мови в закладах освіти. У Бердянську значна частина директорів шкіл і керівники відділу освіти написали заяви про звільнення. Вони не хочуть працювати під проводом ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-