Кримська платформа: росія використовує півострів як плацдарм для воєнних дій проти України

Кримська платформа: росія використовує півострів як плацдарм для воєнних дій проти України

Укрінформ
Російські окупанти з першого дня повномасштабної війни, з 24 лютого, використовують окупований Крим як військову базу та плацдарм для воєнних дій проти України.

Про це на брифінгу у медіацентрі "Україна" сказала керівниця Служби забезпечення діяльності "Кримської платформи" Марія Томак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо сьогодні, і це було очікувано, про це попереджали наші та міжнародні експерти, що Крим, по суті, використовується як повноцінний плацдарм для наступу росії на територію України. І це відбувається з 24 лютого, тобто перший удар по Україні здійснювався, зокрема, з Криму”, - наголосила вона. 

Томак зауважила, що громадяни України, які проживають у тимчасово окупованому Криму, сьогодні використовуються росією "як жива сила, як гарматне м'ясо проти власного народу та власної країни".

А тому, на її думку, один з ключових меседжів Представництва Президента України в АРК повинен стосуватись того, що якщо йдеться про призов до російської армії, то громадяни України в Криму є жертвами військового злочину росії.

“Але в тому випадку, якщо вони беруть участь у війні, стаючи причетними до воєнних злочинів, і ми бачимо, які масштаби цих злочинів, то на них чекає притягнення до відповідальності. Це важливо”, - уточнила голова Служби забезпечення діяльності “Кримської платформи”.

Вона додала, що у відомстві активно стежать за тим, скільки громадяни України з Криму стали жертвами війни. Зокрема, на сьогодні вже зареєстровано 18 поховань кримчан, а також не менше 15 полонених із Криму, які є громадянами України.

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-