Заарештованого у Криму активіста Смедляєва випустили із слідчого ізолятора

Заарештованого у Криму активіста Смедляєва випустили із слідчого ізолятора

Укрінформ
Кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв вийшов з ІТУ м. Сімферополя, де він за рішенням окупаційного “суду” протягом двох діб перебував під адміністративним арештом.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Співробітники ІТУ Сімферополя ввечері 26 березня звільнили голову ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедляєва, заарештованого за ухвалою суду на дві доби", - йдеться в повідомленні.

Біля стін ІТУ його зустрічали дружина, родичі та активісти.

"Це була акція залякування. Завдання їхнє ми розуміємо - щоб я замовк. Мовчати не буду. Боротьба триває", - звернувся до громадськості кримськотатарський активіст.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 24 березня, в окупованому Криму у кримськотатарського активіста Заїра Смедляєва, який проживає в смт Красногвардійське, відбувся обшук, після якого його відвезли до так званого відділення поліції. Відносно нього було складено два адміністративні протоколи та висунуто обвинувачення у "демонстрації нацистської символіки" та "дискредитації збройних сил росії".

"Суддя" Красногвардійського районного "суду" Крістіна Пікула визнала Заїра Смедляєва винним у порушенні двох статей кодексу про адміністративні правопорушення та призначила покарання у вигляді штрафу у розмірі 40 тисяч рублів (близько 12 тис. грн) та арешту строком на дві доби.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополь відкрила кримінальне провадження за фактом переслідування у тимчасово окупованому Криму активіста Заїра Смедляєва.

Фото: Фейсбук Крымская солидарность

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-