Правозахисниця Марія Томак очолила службу забезпечення діяльності Кримської платформи

Правозахисниця Марія Томак очолила службу забезпечення діяльності Кримської платформи

Укрінформ
Службу забезпечення діяльності Кримської платформи в структурі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим очолила журналістка і правозахисниця Марія Томак.

Про це Представництво Президента в АРК повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Служба забезпечення діяльності Кримської платформи в структурі Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим отримала очільницю. У конкурсі на цю посаду перемогла правозахисниця Марія Томак", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Представництві, Томак була співзасновницею та співкоординаторкою громадської організації «Медійна ініціатива за права людини», активно працювала в напрямку «Міжнародна адвокація».

У березні 2014 р. вона перебувала в Криму як журналістка і висвітлювала події початку окупації. Влітку того ж року почала займатися справами українських громадян, заарештованих Росією із політичних мотивів, а також була співкоординаторкою кампанії LetMyPeopleGo для їхнього звільнення.

У 2017 році здобула національну премію з прав людини за особистий внесок у захист прав людини в Україні. Має великий досвід міжнародної адвокації на рівні міжнародних міжурядових організацій та окремих урядів.

Останніми роками Марія співпрацювала з Програмою USAID «Права людини у дії» як експерт з питань адвокації.

У 2020 році стала випускницею Програми верховенства права для розвитку в юридичній школі університету Лойоли в Чикаго (програма базується в Римі), отримала ступінь Магістра юриспруденції.

Служба забезпечення діяльності Кримської платформи була створена указом Президента як один із структурних підрозділів Представництва Президента України в АР Крим. Серед завдань служби є забезпечення консультативної, експертної та інформаційної підтримки якісної участі України в Кримській платформі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-