Адміністрація російського СІЗО відправила до суду хворого кримського політв'язня

Адміністрація російського СІЗО відправила до суду хворого кримського політв'язня

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону переніс засідання стосовно політв'язня Вадима Бектемірова у зв'язку з поганим станом його здоров'я, але відмовив у направленні окремої ухвали на адресу СІЗО про недотримання його прав.

Про це у відео, опублікованому у Фейсбуці «Кримською солідарністю», повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

«Вадим сказав, що дуже погано почувається, і це не перший день уже, що його нудить, болить голова. Він ледве розмовляв і сказав, що в камері всі хворіють. Ми з колегами виступили з клопотанням, щоб суд направив до адміністрації СІЗО окрему ухвалу про недотримання прав Вадима та про те, що його в такому стані вивозять на судові засідання. В цьому було відмовлено», – повідомив Курбедінов.

Проте, зазначив адвокат, «суд» переніс засідання стосовно Бектемірова у зв’язку з його станом здоров'я.

Наступне засідання призначено на 12 січня 2022 року. Як зазначив адвокат, захист продовжить надавати свої докази невинуватості Вадима Бектемірова.

Як повідомлялося, 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму затримали сімох людей. Київський районний «суд» Сімферополя обрав для шістьох затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекірья Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайретдінов були заарештовані в залі суду. Олександра Сизікова, в якого інвалідність першої групи по зору, відправили під домашній арешт. Усіх затриманих обвинувачують у причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір.

Вадим Бектеміров – магістр за спеціалізацією «Ісламські вчення» факультету арабської літератури та гуманітарних наук. До арешту проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, організовував передачі арештованим кримським мусульманам, відвідував судові засідання у політично мотивованих справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-