СБУ завершила розслідування щодо окупантів у Криму – про кого йдеться

СБУ завершила розслідування щодо окупантів у Криму – про кого йдеться

Укрінформ
Слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершили розслідування щодо очільників окупаційної адміністрації РФ в АР Крим.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Укрінформ.

Як наголошується, «голова республіки Крим», «голова державної ради республіки Крим», колишній «прокурор республіки Крим» та ще п’ятеро високопосадовців тимчасово окупованого півострова підозрюються у вчиненні низки злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 111 (державна зрада); ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому-березні 2014 року представники російської окупаційної адміністрації брали активну участь у діях, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу та зміни меж території України. Крім того, зазначені особи сприяли представникам країни-агресора у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності. Зокрема, вони брали участь у створенні окупаційних органів, безпосередньо очолювали їх та керували ними, заявили у спецслужбі.

Повідомляється, що за результатами спеціального досудового розслідування обвинувальний акт щодо 8 обвинувачених скеровано до суду. Покарання, передбачене за вчинення інкримінованих особливо тяжких злочинів передбачено у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як стало відомо Укрінформу з джерел у правоохоронних органах, ідеться про Сергія Абісова, Сергія Аксьонова, Юрія Дойникова, Петра Зиму, Володимира Константинова, Віктора Мельниченка, Наталію Поклонську і Рустема Темиргалієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-