Політв'язень Узеїр Абдуллаєв переніс у російській колонії вірусну інфекцію

Політв'язень Узеїр Абдуллаєв переніс у російській колонії вірусну інфекцію

Укрінформ
Український політв'язень у РФ Узеїр Абдуллаєв, якого утримають у ВК-16 міста Салават (Башкортостан), перехворів на вірусну інфекцію з ускладненням на середнє вухо.

Про це повідомила Укрінформу його мати Діляра Абдуллаєва, яка перебуває у Башкортостані.

«Тут на місці з'ясувала про стан здоров'я старшого сина Узеїра. На побаченні з ним дізналася, що він перехворів на вірусну інфекцію з ускладненням. Були кров'яні виділення з вуха та висока температура. І зараз є біль. Думаю, це ускладнення на середнє вухо… Крім того, ЕКГ вдруге показала ваду серця», - розповіла мати політв'язня.

Окрім того, за її словами, грижа на руці в Узеїра стала ще більшою. «Це грижа сухожилля від наручників під час етапування, йому так їх надягали – до крові й до кістки. Пропонують операцію, але в умовах колонії через хворобу крові Узеїра це небезпечно для життя», - пояснює Абдуллаєва.

Вона планує ще деякий час пробути в Башкортостані, докупити ліки, необхідні для старшого сина Узеїра та молодшого - Теймура. «Обох синів підтримую, як можу, лікарськими препаратами. Це коштує дорого, а препарати необхідні постійно», - додала жінка.

Як повідомлялося, кримчанина Узеїра Абдуллаєва засудили у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» до 12,5 років позбавлення волі, його брата Теймура Абдуллаєва – до 16,5 років. Обох утримають у колоніях м. Салават - ВК-16 і ВК-2 відповідно.

ПЦ «Меморіал» визнав усіх засуджених у цій справі політв'язнями.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-