Окупанти засипають сміттям Інкерманське водоймище

Окупанти засипають сміттям Інкерманське водоймище

Відео
Укрінформ
В окупованому Севастополі в Інкерманському водоймищі, яке служило місцевим жителям джерелом чистої води та місцем відпочинку, звалюють сміття з міського звалища.

Про це повідомляє сайт "Асоціація реінтеграції Криму", передає Укрінформ.

«Завозять із боку Севастопольського сміттєзвалища. Машина за машиною. Один із водіїв сказав, що земля – залишки з траси «Таврида», — публікує «АРК» коментарі місцевих жителів про забруднення водоймища.

На відео можна спостерігати, як до озера поблизу Свято-Климентівського монастиря під'їжджає самоскид і скидає в нього сміття. На березі водоймища також видно гори будівельних відходів.

Зазначається, що раніше озеро з водою смарагдового кольору вважалося в Інкермані визначною пам'яткою. Водоймище близько 20 метрів глибиною, виникло на місці штолень, прорубаних майже дві тисячі років тому. Поруч із цим мальовничим озером знаходяться руїни середньовічної фортеці Каламіта та Свято-Климентівський печерний монастир.

Донедавна сюди приїжджали місцеві жителі та гості міста, щоб порибалити чи скупатися.

Зазначається, що останніми роками через посуху Інкерманське озеро було резервним джерелом водопостачання в Севастополі.

Як підкреслює у коментарях один із севастопольців, минулого року затоплений кар'єр врятував місто від зневоднення.

Місцеві жителі обурюються, що тепер через варварське ставлення до водоймища окупаційної влади, озеро навряд чи стане придатним як місце відпочинку та джерело чистої води.

Фото: arc.construction

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-