Посольство США: Нові обмеження РФ у Керченській протоці - черговий акт агресії проти України

Посольство США: Нові обмеження РФ у Керченській протоці - черговий акт агресії проти України

Укрінформ
Посольство Сполучених Штатів Америки заявляє, що нові незаконні обмеження, здійснювані Росією у Керченській протоці та Азовському морі, є черговим актом її агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомляє у Твіттері.

“Донбас” має повне право плавати у водах України. Неправдиві звинувачення Росії є частиною її невпинної кампанії з відволікання від її останніх агресивних провокаційних дій. Нові незаконні обмеження в Керченській протоці та Азовському морі – черговий акт агресії проти України”, - ідеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня ФСБ РФ заявила, що український корабель “Донбас” нібито перебуває у безпосередній близькості від Керченської протоки і "створює загрозу безпеці мореплавання".

Водночас у пресслужбі операції Об'єднаних сил назвали заяви ФСБ РФ фейковими і наголосили, що судно Військово-морських сил ЗСУ "Донбас" виконує завдання у своїх територіальних водах і не заходило "у чутливі зони", а тепер повертається на базу.

Міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми “Право на владу” наголосив, що заяви з боку РФ про нібито рух українського корабля у бік Керченської протоки є інформаційною атакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-