Відсьогодні змінились правила перевезення товарів через адмінмежу з Кримом

Відсьогодні змінились правила перевезення товарів через адмінмежу з Кримом

Документ
Укрінформ
Набув чинності наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій про перелік товарів, обмежених чи заборонених до перевезення через адміністративну межу із тимчасово окупованим Кримом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

“7 грудня набув чинності наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 23 листопада 2021 року № 258 “Про затвердження Переліку і обсягів (вартості/ваги/кількості) обмежених або заборонених до переміщення через адміністративну межу товарів, а також товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей”, - ідеться у повідомленні.

Наказ покликаний максимально спростити процес перетину адміністративної межі з тимчасово окупованими територіями Автономної Республіки Крим і Севастополя для цивільних осіб.

Зокрема наказом затверджено Перелік і обсяги (вартість/вагу/кількість) товарів, обмежених або заборонених до переміщення через адміністративну межу. Із переліком можна ознайомитися за посиланням.

Крім того, наказом визначено, що до переліку особистих речей, дозволених до переміщення через адміністративну межу із Кримом, відносяться товари, що мають ознаки вжитку, а також інші товари, які не мають ознак вжитку, та переміщуються як особисті речі у ручній поклажі та супроводжувальному багажі.

Наказом встановлено наступні обмеження вартості/ваги/кількості при переміщенні інших товарів, які не мають ознак вжитку, та переміщуються як особисті речі через адміністративну межу у ручній поклажі та супроводжувальному багажу фізичної особи: з контрольованих Україною територій на тимчасово окуповану територію – без обмежень; з тимчасово окупованої території на контрольовані Україною території – сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тисяч гривень та/або сумарна вага яких не перевищує 75 кг на одну особу (за умови, що харчові продукти – не більше 2 кг кожного найменування та непродовольчі товари – не більше 2 одиниць кожного найменування).

Також наказом унормовано порядок перевезення готівкових коштів фізичними особами через адміністративну межу. Так, фізична особа може переміщувати через адміністративну межу готівкові кошти у сумі, що не перевищує 100 тисяч гривень, або еквівалентній сумі, в тому числі в іноземній валюті за крос-курсом, визначеним Національним банком України на день перетинання адміністративної межі. Якщо ж сума перевищуватиме 100 тисяч гривень, особа муситиме надати підтверджувальний документ про походження коштів.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада під час брифінгу на КПВВ “Каланчак” віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що найближчими днями буде юстований і підписаний наказ, який встановлює чіткий перелік предметів і товарів, що заборонені для переміщення через адмінмежу з ТОТ АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-