Київський суд дозволив затримати «главу» окупованого Криму Аксьонова

Київський суд дозволив затримати «главу» окупованого Криму Аксьонова

Укрінформ
Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання так званого голови тимчасово окупованого Росією Криму Сергія Аксьонова.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби Київського апеляційного суду у Фейсбуці.

"Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 04 жовтня 2021 року. Вказаною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора відділу Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного, громадянина А., з метою приводу його для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - ідеться в повідомленні.

За результатами розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 04 жовтня 2021 року скасовано

"Постановлено нову ухвалу, якою клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного, громадянина А., з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено", - зауважили у суді.

Аксьонов підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч.3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч.2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Україна завершила розслідування щодо 8 колишніх високопосадовців Криму, які сприяли окупації півострова, їх судитимуть заочно. Серед них колишній депутат Верховної Ради АРК, у подальшому – голова так званої Ради міністрів Республіки Крим Аксьонов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-