У Сімферополі затримали координатора «Кримської солідарності» та журналіста

У Сімферополі затримали координатора «Кримської солідарності» та журналіста

Укрінформ
В окупованому Сімферополі біля будівлі Кримського гарнізонного військового «суду» поліцейські затримали координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова та громадянського журналіста Абдуллу Сейдаметова.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ. 

«Співробітники поліції схопили координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова, коли той підійшов до будівлі Кримського гарнізонного військового суду у Сімферополі. Його відвезли до «Центрального» відділу поліції, мотивуючи це тим, що він був на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада. Разом із ним було затримано цивільного журналіста Абдулла Сейдаметова. Мотиви його затримання поки що невідомі», - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що про затримання повідомив кореспондент інтернет-видання «Грані.ру» Айдер Кадиров. За його словами, Ділявер Меметов з'явився біля Кримського гарнізонного військового суду після перерви і був за 20 метрів від будівлі. Співробітники поліції підійшли до активіста, повідомили йому про «повторне порушення» та відвезли до «Центрального» відділу поліції Сімферополя.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 23 листопада російські силовики у тимчасово окупованому Криму затримали 31 особу, яка прийшла до сімферопольського ізолятора тимчасового тримання зустрічати після відбування 12-денного арешту адвоката Едема Семедляєва. Серед затриманих були жінки, 14-річна дівчинка, п'ятеро цивільних журналістів.

24 листопада у трьох "судах" Сімферополя відбувся розгляд адміністративних протоколів щодо людей, затриманих 23 листопада біля сімферопольського ізолятора тимчасового тримання. Дев'ятьох затриманих жінок засудили до штрафів від 10 до 15 тис. рублів, 21 чоловіка - до різних термінів адміністративного арешту, від 10 до 14 діб.

Десятеро з 20 засуджених до адміністративного арешту кримських татар відправили відбувати покарання в ізолятор тимчасового тримання в Євпаторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-