В Україні відкрили справу щодо масових затримань кримських татар у Сімферополі

В Україні відкрили справу щодо масових затримань кримських татар у Сімферополі

Укрінформ
Прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження щодо масових незаконних затримань кримських татар у тимчасово окупованому Сімферополі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя розпочато кримінальне провадження за фактами незаконного позбавлення волі кримських татар на території окупованого півострова, (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 23 листопада біля ізолятора тимчасового тримання у Сімферополі співробітники російських правоохоронних органів безпідставно затримали громадян України, які прийшли зустріти адвоката Едема Семедляєва, незаконно заарештованого за вироком «Центрального районного суду м. Сімферополя» на 12 діб за нібито непокору «законним вимогам» окупаційних правоохоронців.

Серед затриманих виявилися дитина, жінки та журналісти. Їх доставляли до трьох відділків поліції Сімферополя: Київського, Центрального та Залізничного. Протримавши ніч, декого з громадян відпустили, склавши на них протоколи про нібито адміністративні правопорушення.

За даними ОГП, це вже шосте масове незаконне затримання кримських татар з вересня поточного року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюватиме Головне управління Нацполіції в АР Крим та Севастополі.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада в окупованому Криму адвокат Семедляєв вийшов із сімферопольського ІТТ після 12 днів незаконного адміністративного арешту. Зустріти Семедляєва прийшли кілька десятків активістів, проте їх затримали співробітники російських правоохоронних органів.

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія повинна негайно припинити затримання та арешти у тимчасово окупованому Криму і звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-