Адвокат Семедляєв вийшов із сімферопольського ізолятора після адмінарешту

Адвокат Семедляєв вийшов із сімферопольського ізолятора після адмінарешту

Укрінформ
В окупованому Криму адвокат Едем Семедляєв вийшов із сімферопольського ізолятора тимчасового тримання після 12 днів адміністративного арешту.

Про це повідомляє проект Крим.Реалії, передає Укрінформ.

Зазначається, що зустріти Семедляєва прийшло кілька десятків активістів, проте їх затримали співробітники російських правоохоронних органів. 31 затриманого, зокрема жінок та журналістів, відвезли до Київського відділення поліції Сімферополя.

Як повідомлялося, 25 жовтня адвокат Семедляєв був присутній на засіданні з розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам червоногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір», яка транслювалася в Кримському гарнізонному військовому суді. Цього дня здійснювалися масові затримання кримських татар, які зібралися біля будівлі суду. Семедляєв намагався здійснити їхній захист у Центральному відділі поліції м. Сімферополя. За відмову виконати вимогу співробітника центру «Е» роздягнутися для перевірки на наявність екстремістських татуювань на Семедляєва було складено адміністративний протокол за статтею 19.3 КпАП РФ.

Другий протокол за цією самою статтею склали через відмову юриста припинити аудіозапис на диктофон у будівлі МВС.

26 жовтня «суд» у Сімферополі повернув адмінпротоколи на доопрацювання через допущені при їх складанні грубі помилки.

11 листопада на Семедляєва повторно склали два протоколи за статтею 19.3 КпАП РФ (непідкорення вимогам співробітника поліції), на підставі яких «судом» його було заарештовано на 12 діб за відмову припинити аудіозапис на вимогу начальника відділу центру «Е». За другим протоколом адвоката було оштрафовано на 4 тисячі рублів (близько 1500 грн).

18 листопада «суд» залишив чинним рішення про адмінарешт Семедляєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-