Кримські адвокати долучилися до флешмобу на підтримку Семедляєва

Кримські адвокати долучилися до флешмобу на підтримку Семедляєва

Відео
Укрінформ
У Криму флешмоб на захист адвоката Едема Семедляєва, заарештованого за допомогу фігурантам політично мотивованих кримінальних та адміністративних справ, підтримали його колеги-юристи, які висловили впевненість, що тиск на адвоката не вплине на його позицію та професійну діяльність.

Про це повідомляє у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Я впевнений, що рішення суду про адміністративний арешт, накладення штрафу та дії співробітників поліції не вплинуть на позицію та діяльність Едема Семедляєва щодо захисту прав своїх довірителів», - цитує слова адвоката Назима Шейхмамбетова «Кримська солідарність».

На його думку, арешт Семедляєва не вплине на його безкомпромісність у питаннях захисту прав та інтересів своїх довірителів.

Адвокат Сіяр Паніч підкреслив, що саме професійна діяльність Семедляєва спричинила його незаконне переслідування з боку так званих правоохоронних органів.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що близько 100 адвокатів підписали заяви на захист Семедляєва.

За його словами, він на собі відчув, наскільки важлива в такій ситуації правильна реакція адвокатської та громадянської спільноти.

Як повідомлялося, 25 жовтня адвокат був присутній на засіданні з розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам червоногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір», яке транслювалося в «Кримському гарнізонному військовому суді». Цього дня здійснювалися масові затримання кримських татар, які зібралися як слухачі біля будівлі «гарнізонного суду». Семедляєв намагався здійснити їхній захист у Центральному відділі поліції м. Сімферополя, де співробітник центру «Е» Руслан Шамбазов вимагав, щоб юрист роздягся для перевірки його тіла на «наявність екстремістських татуювань». За відмову виконувати цю вимогу на Семедляєва було складено адміністративний протокол за статтею 19.3 КпАП РФ.

Другий протокол за цією самою статтею склали через відмову юриста припинити ведення аудіозапису на диктофон у будівлі МВС, що згідно зі ст. 24.3 КпАП РФ (Відкритий розгляд справ про адміністративні правопорушення) не суперечить законодавству.

До засідання «суду» адвокат добу провів в ІТТ міста Судака. 26 жовтня Центральний районний «суд» м. Сімферополя повернув адміністративні протоколи на доопрацювання через грубі помилки, допущені при їх складанні.

11 листопада в окупованому Криму на адвоката Семедляєва повторно було складено два протоколи за статтею 19.3 КпАП РФ (Непідкорення вимогам співробітника поліції). Центральним районним «судом» м. Сімферополя адвоката, згідно з першим протоколом, було заарештовано на 12 діб за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу центру «Е» Шамбазова. Згідно з другим протоколом, Семедляєва було оштрафовано на 4 тисячі рублів (близько 1500 грн) за відмову виконувати свідомо незаконну вимогу співробітника МВС повністю роздягнутися.

Наразі Семедляєв поміщений для відбування покарання до ізолятора тимчасового тримання м. Сімферополя. За даними адвоката Курбедінова, котрий відвідав колегу в СІЗО, Семедляєва утримують в ізоляторі для заарештованих у кримінальних справах, де більш жорсткі умови тримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-