На узбережжі Сиваша в окупованому Криму масово гинуть птахи

На узбережжі Сиваша в окупованому Криму масово гинуть птахи

Укрінформ
Директор біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктор Гавриленко не виключає, що масова загибель птахів на узбережжі озера Сиваш в окупованому Криму, що триває досить довго, могла бути викликана хворобою, ймовірно, навіть пташиним грипом.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі радіо «Крим.Реаліі».

«Там загинули птиці навколоводні, у нас в заповіднику зупиняється дуже небагато таких. Що конкретно сталося з кримського боку - це має повідомити ветеринарна служба, провівши відповідні аналізи і вживши заходи з реагування. Я, до речі, не виключаю, що це може бути спалах пташиного грипу», - сказав Гавриленко.

За його словами, перед тим, як інформація про інцидент із загибеллю птахів у Криму «увірвалася», криза тривала вже декілька днів.

Читайте також: У США загорівся авіалайнер через зіткнення з птахом

У свою чергу кримський еколог Маргарита Литвиненко вважає, що подібний масовий падіж птахів швидше за все викликаний отруєнням високотоксичними речовинами.

«Це навряд чи бактеріологічне або вірусне захворювання, тому що таку одномоментну і масову загибель птахів тисячами не може викликати жодна хвороба. Ймовірно, це отруєння високотоксичними речовинами, адже загинули насамперед птахи, що харчуються планктоном», - наголосила вона у коментарі.

Читайте також: В окупованому Криму провели 13 незаконних призовів – прокуратура АРК

За даними «Крим.Реалії», через масову загибель птиці на березі озера Сиваш у Криму загинуло від п'яти до семи тисяч особин. Проте у так званому кримському управлінні Россільгоспнагляду дану ситуацію назвали «пересічною» і акцентували на тому, що «громадянам нема чого боятися».

За попередньою версією фахівців від окупаційної влади, які працюють на місці події, найбільш ймовірна причина загибелі птахів - вірусна інфекція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-