РПЦ вважає образою встановлення монумента Дзержинському в окупованому Криму

РПЦ вважає образою встановлення монумента Дзержинському в окупованому Криму

Укрінформ
У Російській православній церкві (РПЦ) назвали «образою пам’яті жертв червоного терору» встановлення монумента засновнику всеросійської надзвичайної комісії (абревіатура ВЧК) Феліксу Дзержинському в окупованому Сімферополі.

Про це заявив член Патріаршої ради з культури РПЦ, протоієрей Леонід Калінін в ефірі радіо «Говорит Москва», передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

«Його знесуть місцеві жителі, в кого ще жива пам’ять тих страшних подій: десятиліть пекельних мук, в які вкинули країну ці «благодійники», довели спочатку країну до повного розвалу, а потім «ремонтували» мости та паровози. Ці негідники, які віроломно захопили владу у воєнний час і організували жахливий червоний терор, спочатку вбивали батьків, а потім боролися з безпритульністю!» – сказав Калінін, додавши, що встановлення таких пам’ятників «ображає пам’ять мільйонів невинних жертв терору, голоду, холоду, мук, тортур, тюрем, таборів і розорення Вітчизни».

Читайте також: Туреччина ніколи не визнає анексії Криму РФ та підтримуватиме кримських татар – міністр

Нагадаємо: 11 вересня в окупованому Сімферополі був встановлений відреставрований пам’ятник Феліксу Дзержинському – в річницю його дня народження.

Фелікс Дзержинський очолював всеросійську надзвичайну комісію (ВЧК), яка в 1918–1919 роках здійснювала масові розстріли людей, обвинувачених у причетності до контрреволюційних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-