На адмінмежі з окупованим Кримом відкрили пам’ятний знак у формі гранітного серця

На адмінмежі з окупованим Кримом відкрили пам’ятний знак у формі гранітного серця

Фото
Укрінформ
З нагоди 30-ї річниці Незалежності України на КПВВ "Каланчак" відкрили пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!», виконаний у формі гранітного серця. 

Про це повідомляє Укрінформ.

Його виконала родина скульпторів Рожик із міста Коростишева.

«Коростишівський скульптор заслужений художник України Віталій Рожик за три десятки років створив близько 500 робіт із природного каменю, зокрема, він творець десятка скульптур видатних українців та памя’тного знаку українській пісні на горі Карачун у Донецькій області. Тож коли ми звернулися з проханням зробити пам’ятний знак «Крим – це Україна!», вони з дружиною Наталією навіть не вагалися», - сказала Укрінформу організатор заходу, київський волонтер Марина "Квітка".

За її словами, форма пам’ятного знаку обрана невипадково, адже Україна постійно пам’ятає події, пов’язані з окупацією сонячного серця країни – півострова Крим.

На КПВВ "Каланчак" відкрили пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» / Фото: Прес-служба ОДА

Перед відкриттям пам’ятного знака настоятель монастиря чину Василіян Української греко-католицької церкви в Херсоні о. Віталій (Лотоцький) в супроводі священників УГКЦ о. Дмитра (Онуфрика) та о. Полікарпа (Марцелюк) провів панахиду біля пам’ятника загиблим в АТО/ООС кримчанам.

Читайте також: На Троєщині відкрили великий парк з альтанкою у кримськотатарському стилі

Пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» став уже тридцятим, що його встановлено під час проєкту "Дорогами війни. Від Карачуна до Говерли", який реалізують з 2014 року в районі проведення АТО/ООС волонтери та представники силових структур України.

Під час відкриття пам’ятного знака начальнику штабу Сухопутних військ Збройних сил України, командиру угруповання «Південь» генерал-майору Ігорю Танцюрі вручили дзвін пам’яті з меморіального комплексу "На горі Карачун".

«Така відзнака – не випадкова, - підкреслила Марина «Квітка». – Ігор Іванович проводить величезну роботу з увічнення пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Він – найперший помічник волонтерів, жодна наша ініціатива не залишається без його підтримки, як, до речі, і відкриття цього знака на КПВВ "Каланчак".

На заході виступили колективи Головного будинку культури Мирненської селищної ОТГ, філії Головного будинку культури Каланчацької селищної ОТГ «Гаврилівський сільський будинок культури» та народний аматорський гурт «Гламур».

Захід відбувся за підтримки військового угруповання «Південь», Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, голови Мирненської селищної ОТГ Андрія Сучка, ГО "Другий Фронт Слов’янськ", ГО "Ділове сприяння", м. Слов’янськ, Ярослава Котлярова, директора компанії СДС Слов’янськ, родин Івлєвих м. Словянськ, Богач м. Дніпро, Валерія Гергеля, директора оздоровчого комплексу "Сонячний", директора ПП «ВКФ» «Чайка-2-АЗОВ» Костянтина Кириха (с.Щасливцеве), представників УГКЦ - отця Христофора та настоятельки жіночого монастиря ім. Святого Йосафата сестри Василія (м. Львів), заступника керівника Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Сергія Добряка, голови Коростишівської міської об’єднаної територіальної громади Івана Кохана, заступника начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Ігоря Тимочка, директора Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень АТ "Укрзалізниці" Тараса Пасічника, представника Полтавської торгово-промислової палати Валентини Вождаєнко, міського голови Слов'янська у 2002-2006 рр. Анатолія Левіта, ВТО "Орден", начальника відділу у справах сім’ї та молоді Верховинської селищної ОТГ Ольги Соломийчук.

«Усі ці люди представляють нашу спільну команду волонтерів, яка працює разом роками, усі так чи інакше сприяли тому, щоби знак пам’яті був з нагоди 30-ї річниці Незалежності України установлений, причому у такому важливому місці й у такий важливий день - День пам’яті захисників України», - підкреслила Марина «Квітка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-