В Україні знімають фільм про лідера кримськотатарського народу Джемілєва

В Україні знімають фільм про лідера кримськотатарського народу Джемілєва

Фото
Укрінформ
В Україні до жовтня 2021 року проходитимуть зйомки повнометражного ігрового фільму присвяченого переломному епізоду в житті лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва - «Киснева станція».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«В історії Мустафи Джемілєва мене зацікавила саме ось ця міфологічна, екзистенційна проблематика. Колись Альбер Камю намагався відповісти на запитання: чи може Сізіф бути щасливий? В яку саме мить Сізіф здатен відчути і зрозуміти, що таке щастя? Власне, сценарій фільму “Киснева станція” і почався як спроба знайти відповідь на це питання — завдяки життєвому прикладу Мустафи Джемілєва», - сказав сценарист фільму Михайло Бриних.

Зазначається, що робота над проєктом почалася п’ять років тому після знайомства творчої групи особисто з Джемілєвим. Один із вагомих наскрізних мотивів фільму — глибока та зворушлива особиста історія, яка познайомить глядачів із цілком несподіваним боком життя лідера кримськотатарського народу.

Зйомки фільму «Киснева станція» / Фото: Державне агентство України з питань кіно

«Про що цей фільм? Про сильну внутрішню свободу. Але водночас — це й історія кохання, бо як інакше? Починалося все навіть не з ідеї, а з доволі болісного усвідомлення, що українці небагато знають про боротьбу кримськотатарського народу за своє право повернутися на рідну землю, і про те, хто такий Мустафа Джемілєв. Сьогодні це дуже актуальна для нас історія, і це історія перемоги, яка надихає», - сказав режисер стрічки Іван Тимченко.

Читайте також: В Україні почали зйомки документального серіалу «Чорнобиль»

У ролях — Борис Орлов, Христина Дейлик, Віктор Полторацький, Василь Кухарський, Едем Ібадуллаєв та інші. Режисер — Іван Тимченко, оператор — Томас Стоковскі (Німеччина), композитор — Джун Міяке (Японія), продюсер — Світлана Соловйова.

Виробництво — «Цифрова Платформа» за підтримки Держкіно. Прем’єра картини в Україні запланована на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-